XVI Cursa i Caminada Lluís Companys

El 4 de novembre se celebrarà a l’Estadi Municipal Joan Serrahima la XVI edició de la Cursa Lluís Companys, organitzada per la Fundació Neus Català i seguint la tradició iniciada per la Fundació l’Alternativa, que l’ha estada organitzant al llarg de diverses edicions.

La Cursa Lluís Companys se celebra en honor a l’Olimpíada Popular de 1936, plantejada en contraposició a l’Olimpíada de Berlín, on els nazis ja estaven al poder. L’Olimpíada Popular, que reivindicava els valors del republicanisme, l’antifeixisme i la tolerància, havia de començar el 19 de juliol d’aquell any, però es va veure interrompuda pel cop d’estat dels feixistes només un dia abans del seu inici. Avui rendim homenatge a aquesta Olimpíada que mai es va acabar celebrant per plantar cara a l’odi i al racisme i també per suposar l’embrió de les Brigades Internacionals: molts atletes que havien vingut a Barcelona per aquesta ocasió, des de la solidaritat internacionalista, van organitzar-se per a lluitar per la llibertat i contra el franquisme en un país que no era el seu. 

Aquesta XVI edició tindrà lloc el primer dissabte de novembre a l’Estadi Joan Serrahima i, com cada any, es podrà participar en la caminada o a la cursa. La primera sortirà de l’estadi a les 9h i la segona mitja hora més tard. La cursa tindrà un recorregut de 10 km i és més adequada per a persones que estiguin en forma, mentre que la caminada és apta per a tota mena de persones, també infants i gent gran. Es premiarà els tres primers classificats en la cursa i també s’entregaran premis als tres primers classificats de cada categoria i sexe. Les inscripcions estan obertes des de l’1 de setembre i es tancaran l’1 de novembre per ambdues modalitats, cursa i caminada. 

Si us voleu inscriure, entreu al següent enllaç: xipgroc.cat/ca/curses/LluisCompanys2023/10k/inscripcio/cursa

Més informació al web cursacompanys.cat.

El pròxim 4 de novembre tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer, tornarem a córrer!

Contact us

Fill in the form below or give us a call and we'll contact you. We endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.