Fira del Llibre Neus Català

El 30 de setembre tindrà lloc la primera Fira del Llibre Neus Català de 10h a 20h a la Plaça de les treballadores i treballadors de la Harry Walker, amb la finalitat d’estendre i promoure la lectura des del pensament crític i crear un espai d’oci alternatiu per a les veïnes de la ciutat. L’objectiu d’aquesta fira és, també, plantejar un projecte cultural on les persones siguin les protagonistes de les activitats i tothom hi tingui cabuda independentment del seu sexe, ètnia, orientació sexual, edat o ofici.

Un dels propòsits de la Fira és reivindicar la cultura també des de vessants interactius i a través de diferents àmbits, ja que al mateix espai hi haurà diverses activitats com la festa infantil, la cuina gastronòmica, l’espai jove o l’espai internacional, reivindicant sempre els valors internacionalistes i de solidaritat amb la defensa dels drets i llibertats de tots els pobles. Amb la Fira es vol donar espai a les diverses editorials del país i de l’estat que promouen el pensament crític mitjançant les seves publicacions i donen veu a les lluites socials, així com donen suport a una societat més justa i igualitària. Aquestes editorials tindran un espai per a exposar les seves col·leccions i organitzar signatures de llibres durant la jornada.

La temàtica principal d’aquesta primera edició són els 50 anys del cop d’estat a Xile, que va posar fi al govern democràtic i compromès amb el socialisme i la lluita de la classe treballadora liderat per Salvador Allende, així com de la seva mort per culpa de les forces colpistes i reaccionàries. Aquest tema es tractarà durant la jornada en forma de conferències que recordin el que va significar aquest govern i exposin la situació política d’Amèrica Llatina al llarg del temps.

Contact us

Fill in the form below or give us a call and we'll contact you. We endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.