Senegal: emergència climàtica i lluita popular

El passat dissabte 11 de febrer vam celebrar a l’Ateneu l’Harmonia un acte per tractar la situació al Senegal envers l’emergència climàtica i lluita popular amb les intervencions de Bombo Ndir Fall, activista pels drets humans feminista i antiracista, d’en Cheikh Drame activista membre del CNAACAT (Comunitat Negra Africana i Afrodescendents de Catalunya) i en Nfaty Nfaly, col·laborador de la Fundació Neus Català.

Bombo Ndir va destacar les dones com a exemple de resistència, organització i lluita a Saint Louis i d’altres parts del Senegal contra les desigualtats provocades per la crisi climàtica, social i econòmica. Destacant també la necessitat de continuar amb la lluita un cop migrades, ja que només amb la participació i implicació activa de tota la societat amb l’educació dels més joves es pot combatre les conseqüències de la crisi climàtica i de l’espoli del continent africà per part de grans empreses.

Destacant també el racisme sistèmic amb el qual es troben un cop migrades, que va donar peu a la intervenció de Cheikh Drame sobre la feina que es fa des de SOS Racisme i CNAACAT, qui va accentuar la necessitat de denunciar el racisme present a la societat a partir d’una resposta i treball col·lectiu que organitzi i conscienciï de les discriminacions existents.

Així mateix, es va recalcar la necessitat un cop més de la solidaritat internacionalista per lluitar contra la situació al Senegal, que motiva l’activitat de CNAACAT, i sent un dels pilars de la Fundació Neus Català

Contact us

Fill in the form below or give us a call and we'll contact you. We endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.