Presentació de la Fundació Neus Català al MUME

A finals de juny organitzem una presentació de la Fundació Neus Català al Museu Memorial de l’Exili a La Jonquera on comptarem amb la participació de l’Elisenda Belenguer, com a historiadora i biògrafa de la Neus, en Henri Farreny, president de l’Associació d’anciens guerrilleros a França -FFI i president en els Pirineus Orientals, i en Nicolàs Garcia, alcalde d’Elna.

L’acte es titula Vida i llegat de Neus Català i comptem amb persones destacades de l’àmbit memorialístic i militant, però la seva figura no només simbolitza la militància constant i la lluita contra el franquisme i el nazisme -havent-ne patit en primera persona les conseqüències més ferotges-, sinó que la seva experiència representa també l’aprenentatge polític, social i humà d’aquelles persones que ens han precedit en la lluita. Des de la Fundació volem recuperar la figura de Neus Català, principalment en quatre sentits:

  • La Neus i la lluita antifeixista: recuperar el llegat de la lluita contra el nazisme i el feixisme.
  • La Neus i la cultura de la pau: situar la lluita per la pau al centre.
  • La Neus i la lluita feminista: aprendre de la Neus i la seva lluita pels drets de les dones.
  • La Neus i la militància comunista: reivindicar la Neus com a comunista i lluitadora pel socialisme.

L’acte tindrà lloc el 30 de juny en col·laboració amb el MUME, més informació a les xarxes de la Fundació.

 

Amb el suport de:

Contact us

Fill in the form below or give us a call and we'll contact you. We endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.