Neix 1909 a Balaguer en una família pagesa. Estudia al seminari fins als 15 anys, però ho deixa i als 17 va a Barcelona. Entra en un grup de la CNT. El 1929 s’exilia a França per no fer el servei militar, allà entre en contacte amb comunistes catalans que el convencen de tornar.

El 1933 entra al Partit Comunista de Catalunya acabat de fundar. Com a representant d’aquest partit participa en la fundació del PSUC. Passa a ser director del periòdic Treball i responsable de propaganda, paper que segueix durant la Guerra. Després de la Guerra s’exilia a França, l’URSS i Amèrica. El 48, un altre cop a França, entra a la direcció del PSUC i poc després torna a Barcelona, on reprèn la direcció del Treball. Al 62 és detingut i és a la presó fins al 71.

Quan surt de presó té un paper important dins del PSUC fins al 82, quan se’l va expulsar junt amb tot el sector obrer que contraposa a les posicions eurocomunistes. Va dirigir la fundació del Partit dels Comunistes de Catalunya i en va ser president fins a la seva mort.

LLibre:
Materials per a una biografia
Descarrega

Fotografies:
Veure arxiu fotogràfic aquí