Neus Català: les dones en la lluita antifeixista

El primer de juliol comença el curs “Neus Català: les dones en la lluita antifeixista ahir i avui”, organitzat pel Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats amb el suport de la Fundació Neus Català. 

El curs, tindrà lloc al Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, té els objectius de donar a conèixer les figures històriques de la lluita antifeixista, connectar el coneixement històric amb la lluita contra els discursos d’odi i proposar possibles treballs de recerca. Reivindicar aquestes figures femenines és imprescindible per lligar la memòria democràtica amb els valors i propostes del feminisme actual. 

Té una duració total de 15 hores i es dividirà en quatre sessions presencials de l’1 al 4 de juliol: 

1a sessió:

  • Presentació del curs, objectius i metodologia i presentació de la Fundació Neus Català, per Sylvia Oussedik i Ricard Ribera.
  • Lluita política, sindical i social de les dones a l’inici de segle, per Dolors Marín.

2a sessió

  • Neus Català, vida i lluita. Com es va dur a terme la investigació, per Elisenda Belenguer.

3a sessió

  • El paper de les dones durant la República, al llarg de la guerra i a l’inici del franquisme. El paper de les milicianes, per Mary Nash.

4a sessió

  • Dones antifeixistes i antifranquistes de la generació TOP processades durant la dictadura i fent memòria avui, per Isabel Alonso.

En el següent link podreu accedir a les inscripcions: https://www.cdl.cat/curso/243300

Contact us

Fill in the form below or give us a call and we'll contact you. We endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.