Lluites socials i panafricanisme avui dia. Thomas Sankara, 40 anys després

El pròxim dissabte 17 de juny des de la Fundació Neus Català organitzem una jornada sobre les Lluites socials i el panafricanisme avui dia, tot recordant l’aniversari de l’arribada al poder de Thomas Sankara a Burkina Faso l’agost del 1983, enguany es fan 40 anys.

La jornada, que tindrà lloc a la Lleialtat Santsenca, s’iniciarà amb la projecció del documental «Procés Sankara. La victòria de qui persevera» realitzat per l’Àlex Verdejo de Poble Íntegre sobre el judici sobre Sankara, així mateix, comptarem amb la participació d’en Nebon Babou Bassono, membre de Le Balai Citoyen, qui parlarà de la figura del revolucionari.
La segona part de la jornada parlarem sobre la lluita per la salut en context de guerra a la República Democràtica del Congo amb Sylvie Luzala, amenaçada al país per la seva activitat de defensa dels drets humans al país.

Per finalitzar, en format taula rodona els ponents posaran en comú la realitat de les lluites de cada país juntament amb en Cheikh Drame, president de SOS Racisme, qui situarà els punts sobre el trasllat d’aquestes lluites al context migrant.

A la jornada hi col·laboren l’Associació Catalana per la Pau, Le Balai Citoyen i Poble Íntegre.

Contact us

Fill in the form below or give us a call and we'll contact you. We endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.