Curs republicanisme “Llibertat republicana avui”

Del 10 d’octubre al 7 de novembre tindrà lloc el curs “La llibertat republicana, avui”, organitzat per Fundació Neus Català i Fundació Irla. El curs consistirà en cinc xerrades que tractaran la relació entre la llibertat republicana i altres temàtiques com per exemple els drets civils i polítics, la laïcitat o el model de democràcia. Per a fer-ho, es comptarà amb les intervencions d’un total de nou ponents, que seran diferents cada setmana. Alguns dels ponents que hi participaran són Ricard Vilaregut (doctor en Ciència Política per la UAB) o Laure Vega (candidata al Congrés per la CUP), entre d’altres.

Una de les línies de treball de la Fundació Neus Català és la de promoure l’anàlisi, la formació i la difusió de les idees emancipadores, on s’inclouen els valors republicans i, entre ells, la llibertat republicana: aquesta es defineix com l’absència de dominació d’un grup d’individus sobre un altre. La defensa dels valors republicans és essencial per a construir una societat més justa i allunyar-nos dels discursos reaccionaris i conservadors que pretenen agreujar les profundes desigualtats intrínseques al sistema actual. 

Contact us

Fill in the form below or give us a call and we'll contact you. We endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.