La Cursa Lluís Companys segueix endavant

La Fundació Neus Català pren el testimoni de la Fundació l’Alternativa en l’organització de la cursa i la caminada Lluís Companys. Aquest esdeveniment ja s’ha celebrat en 15 ocasions i enguany es portarà a terme de nou a Montjuïc, amb la voluntat de viure una jornada d’esport popular i memòria democràtica lligada a la figura del president Lluís Companys -assassinat pel feixisme el 15 d’octubre de 1940- i a l’Olimpíada Popular.

L’Olimpíada Popular de Barcelona va ser organitzada per entitats cíviques i treballadores, proposaven un esdeveniment esportiu alternatiu que donava resposta al marcat caràcter xenòfob i feixista dels Jocs Olímpics de Berlín de 1936. Finalment, no es va poder dur a terme per l’inici de la Guerra Civil Espanyola. Molts atletes populars d’arreu del món que es veieren sorpresos per l’esclat de la guerra van ser els primers voluntaris estrangers a l’exèrcit republicà i l’embrió de les Brigades Internacionals.

Vegeu les fotografies de l’edició de 2022, realitzada a l’estadi olímpic.

Contact us

Fill in the form below or give us a call and we'll contact you. We endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.