Josep serradell va néixer el 1916 a Canals, al País Valencià. Fill de família obrera, el 1926 es traslladen a Tortosa on des de molt jove comença la seva militància, primer sindical a la UGT i aviat funda les joventuts socialistes. El 1936, com a secretari general de les JSUC a Tortosa, participà en la fundació del PSUC. Durant la Guerra Civil va lluitar com a voluntari al Front d’Aragó, on és escollit cap polític. Ingressa de Guerra de Sarrià i després de tornar al front acaba amb el grau de capità.

Després de la Guerra s’ha d’exiliar, primer a França i després a Mèxic, on dirigeix la JSUC a l’exili i coneix a la seva companya Margarida Abril. El 1944 tornen junts per tenir un paper important en l’organització del PCE i del PSUC a l’interior, amb Gregorio López Raimundo i Pere Ardiaca entre altres.

Tindrà càrrecs de responsabilitat durant tota la dictadura i transició fins que el 78 deixa l’executiu per les postures eurocomunistes que està agafant el PSUC. Per aquest mateix motiu n’és expulsat el 82 i contribueix a la fundació del Partit dels Comunistes de Catalunya.

LLibre:
L’home que va organtizar el PSUC
Descarrega

Fotografies
Veure arxiu fotogràfic aquí