Josep Miquel Céspedes va néixer el 1962 a Almenar. Quan és molt petit, la família es trasllada a Barcelona. El seu pare havia estat membre de la JSUC des de la guerra i va viure l’exili.

Amb tretze anys, el 1975 comença la seva activitat política i entra a la Joventut Comunista de Catalunya, en un context de gran creixement de l’organització. Durant la transició milita com a estudiant i acabarà sent un líder estudiantil, dins i fora de la joventut. Al segon congrés passa a formar part del comitè central de la joventut.

Al febrer del 82, en el context del V congrés del PSUC és expulsat de la joventut junt amb altres dirigents pel sector eurocomunista. Poc després participarà en la fundació dels Col·lectius de Joves Comunistes, tenint un paper destacat en la seva organització i sent el seu primer secretari general. Va ser militant i dirigent del Partit dels Comunistes de Catalunya fins a la seva mort l’any 2004. També va ser president de la Fundació Pere Ardiaca i regidor a Sant Adrià del Besòs.

LLibre:
La Juventut del Comunisme
Descarrega

Fotografies:
Veure arxiu fotogràfic aquí