Festa Neus Català

El pròxim 13 d’abril, se celebrarà la Festa Neus Català organitzada per la Fundació Neus Català, en el 5è aniversari de la seva mort. La jornada serà un homenatge a tots els seus anys de militància en contra del feixisme i es durà a terme durant tot el dia al Museu d’Història de Catalunya (Pl. de Pau Vila, núm. 3, Barcelona). 

 

A continuació, te’n fem un petit resum de la programació: 

10.30 hPresentació llibre: Neus Català: memòria i lluita, conversa entre Elisenda Belenguer (biògrafa de Neus Català) i Abraham Orriols (periodista)

12.00 hTaula rodona: L’extrema dreta avui.

Modera: Abraham Orriols (periodista) Ponents: Maria Dantas (activista antifeixista), Roger Tugas Vilardell (periodista expert en dades) i Helena Castellà (politòloga experta en extrema dreta)

13.30 hActe d’entrega del quadre Neus Català, amb la presència de Paula Bonet (il·lustradora i pintora) i Margarita Català (filla de Neus Català).

16.00 hEspai docent de la Fundació: trobada del grup de professores i professors de secundària per compartir recursos educatius antifeixistes i democràtics per a les aules. Si estàs interessat/da en participar en l’Espai docent de la Fundació, cal inscriure’s en aquest enllaç

17.00 hVisionat del documental La xarxa ultra, amb presentació del guionista David Bou.

18.30 hTaula rodona: La lluita política contra l’extrema dreta a escala europea.

Modera: Arnau Piqué (politòleg, responsable d’Europa d’Esquerra Unida i Alternativa). Ponents: Diana Riba (eurodiputada d’ERC), Valentina Skafar (membre del secretariat del Partit de l’Esquerra Europea i responsable d’internacional del partit eslovè Levica), Ramon Mantovani (membre del comitè polític nacional del Partito della Rifondazione Comunista i exdiputat de la República Italiana) i Hector Sánchez (senador, secretari general de Comunistes de Catalunya).

 

Ens veiem el dia 13 d’abril!

Contact us

Fill in the form below or give us a call and we'll contact you. We endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.