El Fòrum Sobiranista es presenta a Las Palmas de Gran Canaria
El Fòrum Sobiranista, espai que aglutina vint fundacions i espais de pensament de l’esquerra sobiranista, es presenta formalment a Las Palmas de Gran Canaria.
La presentació del Fòrum Sobiranista es va realitzar el passat divendres 30 de juny al Centre d’Estudis Socials Franchy Roca, situat al carrer Barcelona 19, 1r pis, de Las Palmas de Gran Canaria, amb les intervencions de Luci Rodríguez, de la Intersindical Canaria, Floren Aoiz, del Fòrum Sobiranista, i Vicente Quintana, d’Ahora Canarias.
El dissabte 1 de juliol es va celebrar la reunió del Plenari del Fòrum a l’Hotel Bull Astoria. En aquest plenari, a part de qüestions organitzatives i de seguiment de les activitats previstes al full de ruta estratègic, va tenir lloc un debat polític sobre el nou context polític que s’obre a partir del cicle electoral (municipals, generals, autonòmiques). El Fòrum vol ser més actiu en la batalla de les idees insistint en la necessitat d’anar més enllà del que és immediat i pensar estratègicament. La demanda de sobirania per als pobles és, sens dubte, un dels eixos de les lluites emancipatòries del nostre temps.
Què és el Fòrum Sobiranista?
El projecte del Fòrum Sobiranista es va estructurar a finals de 2019 com a punt de trobada entre forces sobiranistes d’esquerres, producte d’uns anys compartint projectes conjunts. Després d’un any de treball i coordinació, les setze entitats polítiques, culturals i sindicals que conformen el Fòrum es constitueixen com a organització. Aquest espai s’erigeix com a punt de trobada, reflexió i discussió del sobiranisme dels diversos pobles de l’estat. Els eixos de treball del Fòrum son la Memòria històrica entesa com al paper i estratègies del record del passat en la lluita per la sobirania, la prospectiva estratègica, en el doble sentit de l’anàlisi del present i anticipació de les tendències més importants del futur, l’anàlisi de les experiències pràctiques de transformació, processos sobiranistes, feminisme, ecologisme, moviment obrer, noves alternatives socioeconòmiques, la formació política i especialment la formació de quadres, l’aprenentatge en la comunicació, el discurs i lluita de les idees, així com la col·laboració i creació de xarxes de confiança entre agents sobiranistes.
Avui en dia, els integrants del Fòrum Sobiranista son: Fundación Galiza Sempre, Iratzar Fundazioa, Fundació Darder-Mascaró, CIEMEN, Fundació Irla, Fundació Nexe, Ipar Hegoa Fundazioa, Fundación Moncho Reboiras, Alternatiba Fundazioa, Alkartasuna Fundazioa, Fundación Terra e Tempo de Estudos Nacionalistas, Intersindical CSC, Intersindical Valenciana, Fundació Neus Català, Centre Manu-Robles, Arangiz Fundazioa, Centre Cultura i Documentació-Poble Lliure, Fundación Canaria de Estudios Atlánticos-Intersindical Canarias, Institut Sobiranies, Grupo de Estudios Díaz del Moral, Més per Menorca, Betiko Fundazioa, Institut Sobiranies y Ahora Canarias.